Головна Новини Світ облетіло фото патологоанатома з Тернополя, що розтинає трупи у дворі

Світ облетіло фото патологоанатома з Тернополя, що розтинає трупи у дворі

Кореспонденти Associated Press проїхали кількома містами України і на свої очі побачили, в яких умовах доводиться працювати місцевим лікарям, які лікують заражених коронавірусом. Патологоанатом Олег Стецюк з Тернополя розповів журналістам газети Факти, що ніяких захисних засобів ні лікарня, ні місцева влада йому не надали. Відповідь одна – на це немає засобів.

В результаті захисний костюм Олегу пошив його друг, який займається пошиттям взуття. “Ви самі бачите сумну картину нашої готовності. І це відбувається на четвертий місяць епідемії”, – підкреслює Стецюк.

“Нам ні копійки не виділили на поліпшення санітарних умов. Україна була повністю не готова до епідемії, і велике питання, чи готова вона зараз”, – вважає лікар.

Стецюк вимушений проводити розтини померлих від коронавірусу просто у дворі лікарні. У морзі погана вентиляція і така ж погана система фільтрації води. Олег просив місцеву владу поставити хоч би намет, щоб він міг проводити розкриття там, а не просто неба, але йому знову відмовили – немає грошей.