Головна Новини Світове визнання: 8-річний тернополянин розробляє комп’ютерні ігри (Відео)

Світове визнання: 8-річний тернополянин розробляє комп’ютерні ігри (Відео)

Розробляти комп’ютерні ігри у 8 років. Тернополянин отримав світове визнання, та у рідному місті про його досягнення знають далеко не всі. Лев Ткачук вже 2 роки розробляє ігри, самостійно їх випробовує і презентує закордоном. Родзинка ігор у тому, що це забавка, яка обов’язково порушує суспільно важливу тему.

Знайомтесь – це Лев Ткачук, і хоча йому лише 8, вже неодноразово чув у свій бік фразу “юний геній”. Він і справді дещо відрізняється від своїх однолітків, адже з 6 років почав займатись програмуванням, у 7 сам створив першу гру. А вже у 2018 році в Лос-Анджелесі його розробки гідно оцінили. Лев став переможцем міжнародного конкурсу у номінації “Краща гра”. Нещодавно брав участь у дискусійній панелі, яку проводили у Києві. Там англійською ділився досвідом й відкривав секрети успіху, повідомляє т1

– Мені вдалось виграти, бо мені допомогла креативність. А добути креативність не так вже й легко. Мені ставало нудно і багато було вільного часу. І я почав думати щось таке програмувати, робити ігри. Бо я завжди любив грати ігри, – розповідає програміст, автор комп’ютерних ігор Лев Ткачук.

Створює Лев ігри із сенсом. Він замислюється над глобальними проблемами людства, тому й хоче, аби люди теж про це пам’ятали. Нам показує свою улюблену гру. У ній порушив питання сортування сміття.

– Кожна гра має нести якийсь сенс. Це ж не так, що той герой має дійти туди, і ти нічого з цього не зрозумієш. Але якщо ти будеш додавати сенс до гри, то вона буде кращою. Це навчить дітей і дорослих, – пояснює Лев.

Підтримує захоплення хлопчика його мама Наталія. Жінка розповідає: якщо гра може чогось дитину навчити та збагатити її знання, то чому би й ні. Наталія зі свого боку не обмежує сина у його захопленнях та хоче, аби малий самотужки обрав свій шлях у житті.

– Передусім мені пощастило, бо у мого сина багато ідей, дуже багато починань. Скажу чесно – багато з них я навіть не розумію. Тому мені, як дорослій, вони здаються дивними або одразу неуспішними. Мені доводиться себе зупиняти, казати – стоп, це його життя, це його ідеї. Най він сам перевірить, чи воно варта уваги, – каже мама Лева Ткачука Наталія Ткачук.

Окрім програмування, юний геній захоплюється спортом. Зараз займається джиу-джитсу та флорболом. У майбутньому планує продовжувати створювати ігри, які будуть корисними для суспільства.

Оксана Рогачук, Оксана Задорожна, Володимир Сосна, Т1 Новини