Головна Новини Священник з Тернопільщини всиновив двох хлопчиків

Священник з Тернопільщини всиновив двох хлопчиків

Творити добро – приємно і просто, коли є належне бажання. Священник з Тернопільської єпархії Православної Церкви України Олексій Філюк доводить це власним прикладом. Так, вчора він на своїй сторінці у фейсбуці повідомив приємну новину: «Сьогодні моя сім’я поповнилася ще одним сином Сергієм, а у цьому світі стало на одну дитину-сироту менше… Щиро дякую Богові, бо щасливий, що маю другого сина, а Віктор щасливий, бо має тепер брата».

Це вже другий прийомний син у отця Олексія, тож він здійснив найзаповітнішу мрію вже двох дітей – мати родину і близьких людей, яким не байдужа їхня доля, які піклуватимуться про них і даруватимуть свою любов і тепло.

Священник Олексій говорить, що для нього рішення щодо всиновлення є «прагненням зробити маленьким вчинком цей світ хоч трохи кращим». Але ми переконані, що таке рішення – це зовсім не «маленький вчинок», адже це вияв справжнього добра і любові, це прийняття і сповнення християнського обов’язку, бо в усиновленні батьки та діти стають новою родиною в любові Божій. Нехай Господь благословляє вашу родину миром, злагодою, благополуччям, любов’ю та міцним здоров’ям!

P.S.
В Україні офіційно на обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебуває 70 491 дитина (станом на 31.12.2018). Із них 22 126 дітей-сиріт та 48 365 дітей, позбавлених батьківського піклування. Впродовж минулого року українцями було усиновлено 1 358 дітей, іноземцями – 372. Тож, ще понад 68 000 дітей мріють про близьких людей і родину!..