Головна Новини Священники з Тернопільщини поганяли м’яча

Священники з Тернопільщини поганяли м’яча

Команда священників Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ здобула друге місце в V турнір з мініфутболу ім. священномученика Омеляна Ковча серед священнослужителів Української Греко-Католицької Церкви.

Змагання вудилися 15 жовтня в ораторії св. Івана Боско отців-салезіан м. Винники (Львівщина).

Представники 9 єпархій УГКЦ мірялися силами у мистецтві володіння м’ячем та командної гри.

До складу тернопільської команди увійшли о. Іван Подоляк, о. Роман Коцур, о. Михайло Піняга, о. Іван Гнилиця, о. Віталій Олійник, о. Михайло Небельський, о. Тарас Бенедига, о. Андрій Магас.

«У відбірковій групі ми здолали команди Стрийської, Кам’янець-Подільської єпархій та Івано-Франківської архиєпархії, – розповідає о. Михайло Піняга. – У півфіналі ми виграли у священників Мукачівської греко-католицької єпархїі з рахунком 1:0. У фінальному поєдинку ми знову зустрілися з командою Стрийської єпархії. Поєдинок був непростим і завершився нічийним результатом 1:1. А вже у серії післяматчевих пенальті ми, нажаль, поступилися з рахунком 2:3».

Отець Михайло Піняга висловив вдячність гравцям та особливу радість, адже за 5 років турніру – це найбільше досягнення отців Тернопілля. «Кращим бомбардиром у команді був о. Іван Подоляк, священнослужитель з с. Гайворонка (Теребовлянського району), який забив 6 м’ячів», – додав о. Піняга.

Змагання відбулося за сприяння відділу душпастирства спорту УГКЦ та курії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ