Головна Новини Священик Зборівської церкви спростував брехню про народного депутата 0

Священик Зборівської церкви спростував брехню про народного депутата 0

Днями в інтернеті було поширено інформацію про фінансові непорозуміння між парохом Храму Різдва Пресвятої Богородиці «Білий Берег» отцем Степаном і народним депутатом України Тарасом Юриком. На одному з місцевих сайтів з’явилася публікація під заголовком «Народний депутат з Тернопільщини Тарас Юрик обікрав церкву на 80 тисяч гривень?»

– Інформація, яка з’явилась в інтернеті, є неправдивою. Написали, що народний депутат обікрав церкву. Я хочу спростувати це. З церкви ніхто не може вкрасти гроші. Ми кошти тримаємо на рахунку. Треба мати печатку, підпис, щоб мати доступ до них. Інформація, яку поширили в інтернеті, є неправдивою. Навпаки народний депутат Тарас Юрик сприяв і допоміг церкві. Ми далі будемо спільно працювати», – коментує парох Храму Різдва Пресвятої Богородиці «Білий Берег» отець Степан Шкамат.

У Зборові на завершальній стадії зведення футбольного поля зі штучним покриттям. Саме про будівництво цього об’єкта йшлося на одному з інтернет-сайтів. Повідомлялося, що Тарас Юрик нібито «обманув священика на суму 80 тисяч гривень». Журналісти вирішили перевірити цю інформацію і з’ясували абсолютно протилежне.

Отець Степан Шкамат каже, що саме за поданням народного депутата України Тараса Юрика на встановлення футбольного поля зі штучним покриттям із Фонду соціально-економічного розвитку було виділено понад півмільйона грн.

– Коли народилася ідея звести такий майданчик біля церкви, були виділені спонсорські кошти, меценати, місцеві підприємці, церква долучилися своїми грішми. Найболючіше питання було, де візьмемо 550 тисяч гривень, щоб купити штучне покриття. У цьому посприяв народний депутат Тарас Юрик, – розповідає отець Степан.

Будівництво спортмайданчика вже завершується. Урочисте відкриття майданчика заплановано наприкінці травня. На футбольному полі вже займаються зборівчани різного віку.

– Я пам’ятаю 2015 рік, коли тут розпочали перший етап будівництва цього спортмайданчика. Тоді здавалося, що до реалізації проекту дуже далеко. Бог дав, що ми вже стоїмо на збудованому майданчику. Зборівчани мають можливість грати на цьому стадіоні. Дану ідею змогли реалізувати, в першу чергу, через те, що ініціативні люди об’єдналися і спільними зусиллями втілили проект. В першу чергу, – це отець Степан», – зазначає народний депутат України Тарас Юрик.

Залишається з’ясувати, кому було вигідно розгорнути конфлікт і хто використав церкву у політичних цілях в час, коли Україна намагається показати єдність церкви для отримання автокефалії.