Головна Новини Свобода проти Гордона: суд не спростував тезу тернопільського політика щодо фінансування від...

Свобода проти Гордона: суд не спростував тезу тернопільського політика щодо фінансування від ПР

В 2011 році Орест Муц заявив, що партія «Свобода» для своєї виборчої кампанії у 2007 році отримувала фінасування  з партійної каси Партії регіонів, яку на той момент очолював  Віктор Янукович. Про це з трибуни Тернопільської обласної ради заявив тодішній голова місцевої обласної організації ПР Орест Муц. Відповідний запис розміщено на відеосервісі YouTube. За словами Муца, гроші Тягнибок отримував безпосередньо у Центральному штабі Партії регіонів на вулиці Липській у Києві.

Судові засідання за позовом ВО «Свобода» до Ореста Муца  тривали довго.

Але як розповів Олег Тягнибок  в ефірі телеканалу ІНТБ, суд не вдалось виграти.
– Нам не вдалося виграти суди, але не по суті, а по процедурних питаннях, – сказав Тягнибок. – В даному випадку суди виконували волю влади, бо судова система є узурпованою. Тому ми подумали, що краще того не чіпати.

нині прес-служба ВО Свобода розповсюдила реліз про те, що редставники Всеукраїнського об’єднання «Свобода» позиватимуться до суду у зв’язку із поширенням депутатом Київради Дмитром Гордоном неправдивої інформації щодо політсили. Націоналісти в судовому порядку вимагатимуть спростування цих заяв. Про це під час брифінгу 15 листопада 2016 року повідомив голова депутатської фракції ВО «Свобода» у Київраді Юрій Сиротюк.

10 листопада 2016 року під час пленарного засідання член фракції «БПП Солідарність» у Київській міській раді Дмитро Гордон після дискусії щодо проєкту рішення свободівців «Про вшанування на території міста Києва пам’яті українських жертв російсько-більшовицького та нацистського окупаційних режимів» заявив про складання свого мандату. Наступного дня в етері ток-шоу «Шустер LIVE» він назвав «Свободу» «агентами Кремля» та заявив, буцімто націоналістичне об’єднання фінансувала «Партія регіонів».