Головна Новини СБУ продовжує викривати ворожу агентуру

СБУ продовжує викривати ворожу агентуру

СБУ припинила протиправну діяльність завербованого ворожою спецслужбою мешканця Хмельницького. У 2021 році, перебуваючи на тимчасово окупованій території України, він погодився на конфіденційну співпрацю із фсб рф.

Після повномасштабного вторгнення агент отримав від кураторів завдання збирати та передавати інформацію про військові об’єкти регіону, місця дислокації особового складу української спецслужби та підрозділів ЗСУ. “Замовників” також цікавили особисті дані військових і членів їх сімей, адреси проживання та наявність транспортних засобів.

Проте, контррозвідники СБУ спрацювали на випередження. Завербований вже потрапив у їх поле зору та ініціативно надав докладні свідчення про всі обставини свого вербування й поставленні завдання. Наразі слідчі спецслужби, за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури, повідомили фігуранту про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 111 Кримінального кодексу України.

Нагадуємо, що державна зрада карається позбавленням волі на 15 років або довічним увязненням. Водночас від кримінальної відповідальності звільняються громадяни, які не вчинили жодних дій на шкоду державній безпеці і добровільно повідомили правоохоронцям про обставини вербування.