Головна Новини СБУ зібрала доказову базу щодо діяльності колаборантки, яка добровільно вступила до окупаційного...

СБУ зібрала доказову базу щодо діяльності колаборантки, яка добровільно вступила до окупаційного «мвд лнр»

Служба безпеки України продовжує системно викривати зрадників і колаборантів на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

Зокрема, співробітники спецслужби встановили та зібрали беззаперечні докази добровільної співпраці з ворогом колишньої співробітниці одного із судів Луганщини, яка після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну погодилась працювати у незаконному правоохоронному органі окупантів.

“Слідством встановлено, що 29-річна жителька Старобільського району Луганщини наприкінці березня 2022 року вступила у злочинну змову з загарбниками та обійняла посаду «дознавателя Меловского районного отдела внутренних дел мвд лнр».

Співпрацюючи з окупаційною адміністрацією держави-агресора у Луганській області та її російськими кураторами, так зване «мвд» придушує опір і залякує мирних мешканців тимчасово окупованих територій Луганщини, застосовуючи репресивні методи та масові переслідування громадян.

Досудове розслідування протиправної діяльності колаборантки завершено слідчими Управління СБУ в Тернопільській області.  Вона обвинувачується за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України” – розповів речник СБУ в Тернопільській області Петро Королюк..

Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом слідчі СБУ передали Тернопільській обласній прокуратурі для подальшого їх направлення до суду та розгляду по суті.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області