Головна Новини СБУ знищила схему контрабанди тютюну на млн грн через Тернопільську митницю

СБУ знищила схему контрабанди тютюну на млн грн через Тернопільську митницю

СБУ продовжує ліквідацію масштабних контрабандних схем, які завдають мільйонних збитків державному бюджету України. Заблоковано ще один канал нелегального переправлення в Україну оптових партій підакцизної продукції.

“Встановлено, що до організації оборудки причетні високопосадовці Тернопільської митниці Державної митної служби.

Протиправна діяльність зловмисників завдала державі збитків у понад 3 млн грн.

За попередніми даними слідства, посадовці сприяли контрабандистам у незаконному переміщенні тютюнових виробів на митну територію України. Для реалізації схеми її учасники вносили до товаросупровідних документів недостовірні дані про вартість та обсяги продукції.

При цьому одержану «різницю» зловмисники виводили у тінь.

Під час обшуків у службових приміщеннях організаторів схеми правоохоронці виявили електронні носії інформації та звітну документацію із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб” – повідомив речник УСБУ в Тернопільській області Петро Королюк.

Заходи із викриття оборудки проводили співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.