Головна Новини СБУ викрито і припинено діяльність контрабандного каналу доставки ліків із вмістом псевдоефедрину

СБУ викрито і припинено діяльність контрабандного каналу доставки ліків із вмістом псевдоефедрину

“У межах кримінального провадження Тернопільським Управлінням  Служби безпеки України  викрито і припинено діяльність контрабандного каналу доставки в Україну лікарського засобу, із вмістом прекурсору псевдоефедрину”, повідомляє прес-секретар УСБУ в Тернопільській області Петро Королюк.

“За даними слідства, у грудні минулого року, двоє громадян України на орендованому автомобілі у спеціально переобладнаному пальному баці намагалися ввезти на митну територію України 110 банок препарату «Galpseud Tablets» із вмістом прекурсору псевдоефедрину. Вартість партії такого лікарського засобу на «чорному ринку» складає близько 250 тис грн.
Досудове розслідування стосовно злочинної діяльності групи осіб завершено. Обвинувальний акт за фактом вчинення ними злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 305 КК України, скеровано до суду.
Додатково: за інкримінований злочин КК України передбачено покарання від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна” – йдеться у повідомленні прес-служби Прокуратури Тернопільської області.