Головна Новини СБУ викрила директора держпідприємства на оборудках з поставками лісосировини

СБУ викрила директора держпідприємства на оборудках з поставками лісосировини

СБУ

СБУ викрила масштабні розтрати в одному з державних лісових господарств у Тернопільській області. Посадовці незаконно використовували бюджетні гроші, а саме – за державні кошти перевозили лісосировину для комерційних структур.

Оборудка завдала державі збитків у розмірі понад 700 тис. грн.

За матеріалами СБУ директору лісгоспу повідомлено про підозру. Наразі його звільнено з посади.

“За даними слідства, протягом 2017-2019 років лісове господарство постачало деревину одному з підприємств у Закарпатській області. Відповідно до укладеного договору оплату за транспортування лісосировини мали здійснювати замовники продукції.

Проте, діючи в інтересах комерсантів, посадовці оплачували перевезення вантажів за державні гроші. Для цього учасники схеми вносили недостовірні відомості до звітної документації.

У межах кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності” – повідомив речник УСБУ у Тернопільській області Петро Королюк.

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники СБУ в Тернопільській області спільно із слідчими Територіального управління ДБР за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.