Головна Новини Саночниця Юліанна Туницька повернулася з Олімпійських ігор до Кременця (Відео)

Саночниця Юліанна Туницька повернулася з Олімпійських ігор до Кременця (Відео)

аночниця з Кременця Юліанна Туницька, яка посіла п’яте місце на третіх зимових юнацьких Олімпійських іграх, повернулась додому. Юліанна виступала на одиночних санях. Участь у таких змаганнях представниця Тернопільщини вперше.

Про це повідомила кореспондентам Суспільного її тренерка Світлана Кравчук.

За її словами, було 9 тренувальних заїздів перед офіційним виступом Юліанни 17 січня:

“Кожен день ми жили з думкою про юнацькі Олімпійські ігри. Ми продивлялися відео видатних саночників, удосконалювали свою їзду, техніку стартового розгону. Також не жаліли свої сили. Пригадую такий випадок, коли ми робили санки до 5-ї години ранку. Виходили з санної траси на дворі світало. Ні на хвилину ми не зупинялися перед своєю ціллю”.

Юліанна Туницька прокоментувала свій виступ на зимових юнацьких Олімпійських іграх так:

“Я посіла 5-те місце. Результатом я задоволена, але в нас ще є над чим працювати, як мені, так і тренерському складі. Дальше, наша головна ціль –це дорослі олімпійські ігри та виконання ліцензії на них”.

Змагання завершуються в Швейцарській Лозанні. Тернопільщину на третіх зимових юнацьких Олімпійських іграх представляли сім спортсменів у чотирьох видах спорту– це біатлон, лижне двоборство, стрибки на лижах з трампліну, двомісні та одномісні сани.

Найвищого результату серед спортсменів Тернопільщини досягла саночниця Юліанна Туницька.

Загалом Україну на змаганнях представляли 39 спортсменів у 12 дисциплінах. Треті зимові юнацькі Олімпійські ігри розпочалися 9 січня у Швейцарській Лозанні. Заявки на участь в іграх подали 1 880 спортсменів. З них – 940 юнаків і стільки ж дівчат, повідомила Світлана Кравчук. За її словами, вони змагалися в 16-ти дисциплінах із 8-ми видів спорту.