Головна Новини Рік не платили зарплату: працівники Чортківського хлібокомбінату перекрили дорогу

Рік не платили зарплату: працівники Чортківського хлібокомбінату перекрили дорогу

Рік без зарплати змусив людей перекрити дорогу. Йдеться про працівників державного підприємства “Чортківський комбінат хлібопродуктів”. Рух заблокували на міжнародній трасі Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече.

Люди кажуть, вже не мають чим оплачувати комуналку і годувати дітей. Але  їхніх проблем уперто не чують. Протестують і колишні працівники. Розповідають, після проблем із виплатами почали і масово звільняти людей, але чесно заробленого досі їм не видали, Т1

Пікет людей привернув увагу. І не тільки водіїв, автомобілі яких утворили затор на дорозі. Приїхав і пообіцяв допомогти, звернувшись у відповідні інстанції, заступник голови Чортківської районної держадміністрації Іван Заболотний.

Пішохідний перехід на автошляху протестувальники все ж розблокували. Далі пішли до адміністративного корпусу хлібокомбінату. Вимагали зустрічі із керівництвом, але до людей так ніхто і не вийшов.

Пікетувальники дали чиновникам тиждень, аби заборговану зарплату почали виплачувати, або обіцяють відновити акції протесту. І одночасно побоюються, нібито, хлібокомінат вже розпродують і таким чином намагаються позбавитись працівників.

Нагадаємо, навесні цього року на хлібокомбінаті провели перевірку і виявили, що зникло зерно зі стратегічних запасів держави. Об’єм майже 2 тисячі 700 вагонів на 800 мільйонів гривень. Правоохоронці досі з’ясовують, куди ділося зерно.