Головна Новини Рубали дерева задля виготовлення музичних інструментів – на Тернопільщині затримали “чорних” лісорубів

Рубали дерева задля виготовлення музичних інструментів – на Тернопільщині затримали “чорних” лісорубів

Незаконну порубку лісу інкримінують працівники Борщівського відділення поліції трьом мешканцям Чортківщини. Зловмиcники навідалися у сусідній район рубати цінну деревину.
Про  «чорних» лісорубів поліцейським повідомили працівники дільниці соціальної реабілітації Копичинецької виправної колонії, що розташована у лісовому масиві поблизу села Лосяч. Охоронці уночі почули шум бензопили та запідозрили протиправне.
На місце події вирушили працівники поліції та лісничі. Зловмисників поліцейські затримали просто на гарячому: вони саме спиляли дерево породи клен-явір. З собою чоловіки мали усе необхідне спорядження та бус. Підозрюваних доправили до місцевого відділення поліції.
Як з’ясувалося у ході слідчих дій, незаконно спиляна деревина  мала нелегально потрапити закордон задля виготовлення музичних інструментів. Зі слів підозрюваних, вони взялися виконати замовлення знайомих з сусідньої Закарпатської  області. Для цього чоловіки навіть приїжджали на Борщівщину та в лісі самостійно обрали і помітили насадження, які необхідно зрубати. Саме з клена-явора у сусідній Польщі виготовляють скрипки, а куб такої деревини на чорному ринку оцінюють у 800-900 американських доларів. Чортківчани мали намір перевезти зрубану деревину в сусідній район та віддати замовнику. Однак завершити незаконну оборудку зловмисникам завадили поліцейські.
За фактом злочину відкрито кримінальне провадження згідно статті 246 Кримінального кодексу України. Поліцейські встновлюють усіх учасників злодіяння, слідчі дії тривають.
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області