Головна Новини Розпочалося голосування за проєкти “Громадського бюджету” Тернопільської громади

Розпочалося голосування за проєкти “Громадського бюджету” Тернопільської громади

У Тернопільській міській територіальній громаді стартувало голосування за проєкти “Громадського бюджету 2021”, яке триватиме до 9 листопада включно. Про це повідомила речниця Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич.

За її словами, станом на 10:00 годину, жителі громади віддали близько 400 голосів за малі та великі проєкти через доступні онлайн-сервіси Суспільне

Нагадаємо, цьогоріч у голосуванні беруть участь 84 проєкти, з них: 46 малих та 38 великих проєктів.

Віддати свій голос можуть усі громадяни України віком від 16 років, які зареєстровані на території Тернопільської міської територіальної громади.

Ознайомитися з проєктами, які беруть участь у голосуванні можна за посиланням.

Проголосувати за обрані проєкти жителі Тернопільської громади можуть декількома способами:

  • через E-сервіс “Громадський бюджет”, шляхом авторизації та заповнення електронної версії бланку для голосування особами;
  • шляхом заповнення друкованої версії бланку для голосування, відвідавши Центр надання адміністративних послуг у Тернополі (ЦНАП) в робочий час (понеділок, середа, четвер – з 9:00 год. до 16:00 год., вівторок – з 11:00 год. до 20:00 год., п’ятниця – з 8:00 год. до 15:00 год., субота – з 8:00 год. до 15:00 год., неділя- вихідний), пред’явивши паспорт або ID-картку (з довідкою про реєстрацію місця проживання особи);
  • через чат- боти у додатках: ViberTelegram, а також через чат-бот;
  • у терміналах самообслуговування (ТСО) ПриватБанку за допомогою картки. Щоб віддати свій голос, необхідно авторизуватися за допомогою картки або номеру телефону, що прив’язаний до цієї картки, у списку сервісів знайти “Голосування за проєкти міст”, обрати бажаний проєкт і натиснути “Проголосувати”.

“Громадський бюджет” – це програма фінансування проєктів тернополян за кошти міськради: побудова спортивних майданчиків, культурно-відпочинкових зон. Його проводять з 2015 року.

За цей час у Тернополі реалізували близько 80 проєктів за кошти місцевого бюджету.

Нагадаємо, 1 вересня, розпочався прийом проєктів на “Громадський бюджет 2021” у Тернопільській міській територіальній громаді.

Від початку року в Тернополі з’явилося 18 нових локацій для відпочинку дітей та дорослих. Незабаром завершаться роботи з реалізації ще трьох проєктів-переможців “Громадського бюджету 2020”.

Із 21 проєкту-переможця, дев’ять – це ініціативи, спрямовані на покращення благоустрою пришкільних ділянок, влаштування на території закладів освіти нових мультифункціональних спортивних майданчиків та ігрових зон.