Головна Новини Розкрадача церков на Тернопільщині затримали в іншій області

Розкрадача церков на Тернопільщині затримали в іншій області

На Тернопільщині трапилося кілька крадіжок із церков і будинків священників, до яких, як згодом з’ясувалися правоохоронці, причетний один зловмисник. Нещодавно його затримали у сусідній області під час чергової крадіжки.
Наприкінці 2018 року з храму на Підволочищині чоловік поцупив звуковий підсилювач. Вже наступного дня крадену техніку він намагався продати зборівському священнику, але той відмовився. Не здобувши грошей таким чином, зловмисник пішов на звичний крок – крадіжку. Дочекавшись коли отець покинув проборство і пішов  на богослужіння до церкви, злодій через вікно заліз до його оселі та поцупив звідти чималу суму грошей.
Тоді зборівським поліцейським вдалось встановити особу  зловмисника, відтак 34-річного жителя Мукачева було оголошено в розшук. Деякий час йому вдавалося переховуватися і уникати відповідальності, однак у січні цього року він знову «засвітився» у Підволочиську, де поцупив гроші з оселі священника. Відомо також, що дана особа причетна і до крадіжки з храму на Чортківщині.
Упіймали ж серійного крадія на Рівненщині під час чергової крадіжки з церкви. Встановлюючи особу зловмисника, рівненські поліцейські з’ясували, що він уже оголошений в розшук колегами з Тернопілля за підозрою у скоєні аналогічних злочинах.
На даний час  крадій затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Його також перевіряють на причетність до інших злочинів.