Головна Новини Ремонт Гаївського мосту на завершальному етапі (Відео)

Ремонт Гаївського мосту на завершальному етапі (Відео)

Триває капітальний ремонт Гаївського мосту. Значну частину запланованих робіт уже виконали, адже працівники не припиняють реконструкцію навіть у вихідні та свята. Через те, що роботи на об’єкті навіть випереджають графік – до 1-го вересня проїзд через Гаївський міст повинні повністю відновити, повіомляє Т1

Міський голова Тернополя Сергій Надал каже, що залишилося ще облаштувати місця для пішохідних переходів та перила. Зараз ведуть підготовчі роботи для облаштування під’їзду до самого моста зі сторони вулиці Лесі Українки.  Наступним етапом стане підготовка з’їзду до вулиці Об’їзної.

Там завершити роботи мають протягом місяця.

Через міст проходять два магістральних шляхи державного значення: дороги М-12 та М-19. Тому цей шлях є – головною артерією Тернополя. До початку ремонту, лише за одну добу через нього проїжджали 29 тисяч автомобілів.

Директор проєктної організації Іван Накураш зауважує, що міст є не типовим. Після реконструкції термін експлуатації розраховують на сотню років, а пропускна здатність суттєво покращиться.

Нагадаємо Гаївський міст був у критичному стані. Тому, звичайний поточний ремонт не міг вирішити ситуацію – споруду довелось будувати заново. Реконструкцію здійснюють виключно за кошти Тернопільської громади. На новому мості буде облаштовано 6 смуг для руху транспорту.