Головна Новини Ремонт автошляху М-19: підземний перехід буде безпечним та інклюзивним

Ремонт автошляху М-19: підземний перехід буде безпечним та інклюзивним

145 кілометрів дороги М-19 Доманове–Ковель–Чернівці–Тереблече це не лише оновлення дорожнього одягу, а й покращення інфраструктури.

Так, у селищі Велика Березовиця в рамках поточного середнього ремонту дороги розпочали ремонт підземного пішохідного переходу у місці концентрації ДТП. Донедавна він нагадував більше смітник і не був пристосований до потреб маломобільних груп населення.

🏗Зараз підрядник там проводить внутрішні облицювальні роботи. Наступним кроком стане освітлення переходу, оновлення сходів та влаштування зручного пандусу.

Поруч із переходом, на складному перехресті, дорожники замінили старий світлофор на сучасний. Поки він працює у миготливому режимі.

Додамо, що під час поточного середнього ремонту траси М-19 на Тернопільщині вздовж ремонтованих відрізків у населених пунктах влаштовують пішохідні доріжки з бруківки. Загалом 36,5 кілометрів. Для безпеки пішоходів перед усіма “зебрами” дорожники замощують тактильну тротуарну плитку. Вона мінімізує ризик послизнутися та означує початок проїжджої частини для людей з вадами зору та незрячих.