Головна Новини Регіональний бізнес-інкубатор у Тернополі стане місцем, де народжуються успішні проекти

Регіональний бізнес-інкубатор у Тернополі стане місцем, де народжуються успішні проекти

Серед населення Тернопільщини спостерігається велика зацікавленість до започаткування власної справи. У той же час більшість підприємців-початківців потребують всебічної підтримки — консультаційної, організаційної, технічної. Саме тому в Тернопільській обласній державній адміністрації активно розпочали роботу над створенням мережі бізнес-інкубаторів.

Перший регіональний бізнес-інкубатор, створений за ініціативи облдержадміністрації у партнерстві з Тернопільським обласним центром зайнятості урочисто відкрили 2 березня.

«Бізнес-інкубатор стане місцем, у якому народжуватимуться та зростатимуть успішні проекти, — підкреслив голова Тернопільській обласній державній адміністрації Степан Барна. — Вперше такий проект реалізовано на теренах Тернопільської області. Це достатньо важливий крок для створення інфраструктури для підтримки та розвитку малого бізнесу».

Нагадаємо, не так давно відбулося відкриття Центру підтримки підприємництва на базі облдержадміністрації, а також Кременецької, Бережанської та Чортківської районних адміністрацій.

«У подальшому ми плануємо створення подібних бізнес-інкубаторів на базі Центрів зайнятості в усіх без винятку районах області, — зазначив Степан Барна. — Загалом Тернопільська область активно працює у напрямку підтримки бізнес-ініціатив. Спільно з проектами німецько-українського фонду ми маємо можливість відшкодовувати до семи і п’яти процентів кредиту річних. Також у нас діє обласна програма підтримки малого та середнього бізнесу, що передбачає щонайменше 1 мільйон гривень для розвитку підприємництва Тернопільщини».

Основна ідея та завдання бізнес-інкубатора насамперед полягає у наданні всебічної допомоги громадянам, які хочуть започаткувати свою справу. Діятиме Тернопільський регіональний бізнес-інкубатор за спеціально розробленою програмою, яка передбачатиме для учасників технічно-оснащені робочі місця, наявність комп’ютерної та іншої оргтехніки, доступ до мережі Інтернет тощо.

«За результатами конкурсного відбору на участь в бізнес-інкубаторі, визначено 17 переможців, які надалі реалізовуватимуть свої проектні ідеї та бізнес-плани в різноманітних галузях. Починаючи від створення сільськогосподарських кооперативів та фермерських господарств, комплексу оздоровлення бджолопродуктами, обробки та розпилення природного каменю, вирощування та реалізації зелені, та створення ІТ-продуктів і впровадження біоенергетичних проектів», — зазначила директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Тернопільської обласної державної адміністрації Галина Воляник.