Головна Новини Після трьох років в тюрьмі Віталій Марків повернувся на військову службу

Після трьох років в тюрьмі Віталій Марків повернувся на військову службу

Нацгвардієць батальйону імені генерала Кульчицького Віталій Марків з Тернопілля вирішив продовжити свій шлях військовослужбовця.  

Про це розповів директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко в Facebook. За його словами, старший сержант Віталій Марків, який був несправедливо засуджений в Італії, але все ж здобув свободу, повернувся на службу до Національної гвардії України і має вже деякі плани на майбутнє, пишуть Тернополяни

“... він (Марків – ред.) повернувся на службу до Національної гвардії України і зі своїм захистом готується до касаційного розгляду своєї справи вже у Римі. Боротьба триває“, – написав Артем Шевченко.

Вінтакож нагадав, що 7 років тому у другій половині суботи 24 травня 2014 року у так званий “день тиші” перед днем голосування на дочасних виборах Президента України під час бойових дій у Слов’янську захопленому російськими терористами Гіркіна-Стрелкова внаслідок ураження уламками мін 120 мм загинули громадянин Італії фоторепортер Андреа Роккеллі та його перекладач громадянин РФ Андрій Миронов.

“Італієць Андреа і росіянин Андрій стали першими іноземними журналістами, які загинули внаслідок бойових дій на цій війні. Згодом, шляхом проведення інформаційно-психологічної спецоперації в Італії, використовуючи прихід до влади своїх союзників, Росії вдалося звинуватити у цьому громадянина України, військовослужбовця Батальйону імені генерала Кульчицького Віталія Марківа. Завдяки колосальним зусиллям держави, а саме дипломатів, адвокатів, МВС України і особисто його очільника Арсена Авакова в апеляційній інстанції вдалося рішенням суду звільнити нашого солдата з-під варти після 3 років, 4 місяців і 2 днів за гратами”, – пише Шевченко.