Головна Новини Після двох атестацій двадцять працівників поліції можуть бути звільнені

Після двох атестацій двадцять працівників поліції можуть бути звільнені

Двадцять працівників Головного управління Нацполіції в Тернопільській області рекомендували звільнити члени атестаційних комісій. Шестеро з них належать до першої категорії працівників та чотирнадцять – до другої. Такими є перші результати атестацій, які вже відбулися в поліції. Утім вони не остаточні, оскільки ті, кого рекомендують звільнити можуть подати апеляційні скарги. І четверо поліцейських, які належать до першої категорії уже скористалися цією можливістю. Щодо результатів атестації другої категорії, то триває процес подачі апеляційних скарг. До першої категорії працівників належать заступники начальника ГУНП в Тернопільській області та керівники районних відділів, а до другої – заступники керівників районних відділів та керівники відділів обласного управління.

Атестацію першої категорії працівників проходили 22-оє осіб. Двоє з них після тестів захворіли і не з’явилися на засідання атестаційних комісій. Щодо інших 20-ти, то комісія прийняла такі рішення: один – на нижчу посаду, шестеро – на звільнення, четверо на вищу посаду, інші – залишаються на своїх посадах. Із шести рекомендованих до звільнення двоє вже звільнені – один за станом здоров’я, а другий – за незадовільними результатами тестування. А четверо подали апеляційні скарги.

«Один звільнений мною, але має право на пенсію – це начальник Чортківського райвідділу, – розповів під час перс-конференції Олександр Богомол, начальник ГУНП в Тернопільській області. – Також був звільнений начальник Теребовлянського відділу поліції, який не пройшов атестацію. Він мав проблеми зі здоров’ям і ще до результатів атестації я його звільнив за станом здоров’я. Так, як вони мені розповідали, їх запитали чому у них модні автомобілі. Модні – це «Хюндай Туксон» 2008 року вартість, якого зараз становить 8-9 тисяч доларів. Такий негативний показник. Крім цього, в протоколах, які я читав було записано, що вони не могли зорієнтуватися в окремих нормативних документах. Ще четверо осіб, яких рекомендували звільнити з органів поліції, написали апеляційні скарги. Поки що не буду говорити хто вони є, оскільки апеляційне рішення не прийнято.».

Атестування другої категорії працівники тільки завершилося і зараз триває процес подачі апеляційних скарг.

«За результатами атестування другої категорії 56 працівників відповідають займаній посаді, 14 – рекомендовано звільнити, 15 – перевести на нижчу посаду, 8 – на вищу, – повідомив Олександр Богомол. – Працівники ознайомилися з результатами атестації і мають упродовж 5-ти днів подати апеляційну скаргу, навіть ті, хто не набрав 60 балів. Апеляційна комісія буде приймати рішення про те чи розглядати скаргу чи ні. Є процедура і коли її закінчимо, я оголошу прізвища тих , то був звільнений та зміщений на нижчі посади.».

На черзі проведення атестації всіх інших працівників поліції, які належать до третьої категорії. Дата її ще не визначена. Після завершення усіх трьох атестацій, в управлінні сформують пропозиції щодо постійного складу працівників поліції і передадуть до столиці на затвердження. Після цього розпочнеться набір працівників у поліцію. Вже зараз, за словами Олександра Богомола, в області є 310 вакантних посад, а після атестації буде ще більше.