Головна Новини Під час комендантської години Тернополем їздив п’яний водій без прав

Під час комендантської години Тернополем їздив п’яний водій без прав

Сьогодні, близько 1-ї години ночі, патрулюючи на вулиці Лесі Українки, інспектори помітили автомобіль Skoda, водій якого перебував на вулиці в період дії комендантської години.

Охоронці порядку зупинили автівку та, під час спілкування з водієм, виявили у чоловіка явні ознаки алкогольного сп’яніння. Патрульні запропонували чоловікові пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу чи у найближчому медичному закладі, на що останній погодився. Огляд проводився у медичному закладі, прилад зафіксував 1.30 проміле алкоголю в крові водія, що суттєво перевищує допустиму законом норму.

Окрім того, інспектори встановили, що чоловік вже не вперше протягом року сідає за кермо напідпитку та позбавлений права керувати транспортним засобом за рішенням суду.

Поліцейські склали на водія протокол за ч. 2 ст. 130 (Вдруге протягом року керування транспортним засобом в стані сп’яніння), винесли постанову за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка позбавлена такого права) та направили автомобіль на арештмайданчик, з подальшим його вилученням на потреби оборони.