Головна Новини Посадовець за гроші обіцяв “порішати” доручення на квартиру «заднім числом»

Посадовець за гроші обіцяв “порішати” доручення на квартиру «заднім числом»

судПрокуратурою області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно директора підприємства, який обвинувачується в отриманні від тернополянина неправомірної вигоди за сприяння у терміновому оформленні та посвідченні нотаріусом сфальшованого правовстановлюючого документу на квартиру.

У суді доведено, що посадовець, маючи знайомого нотаріуса, пообіцяв жителю Тернополя посприяти у терміновому виготовленні доручення на квартиру «заднім числом» від імені покійної власниці, у якому буде передбачено право тернополянина розпоряджатися цим житлом.

За таку послугу керівник підприємства вимагав у тернополянина 4 000 Євро. Його затримали правоохоронці «на гарячому» після отримання від жителя Тернополя частини коштів із обумовленої неправомірної вигоди – 2 000 гривень.

Вироком Тернопільського міськрайонного суду обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України (зловживання впливом) та призначено покарання у вигляді 2 років позбавлення волі.