Головна Новини Підмішували у напої медичні препарати і грабували – судитимуть організовану групу

Підмішували у напої медичні препарати і грабували – судитимуть організовану групу

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури слідчі поліції завершили досудове розслідування стосовно групи з 5 осіб, які впродовж 2021 року здійснювали розбійні напади із застосуванням сильнодіючого лікарського засобу (ч. 4 ст. 187 КК України). Обвинувальний акт скеровано до суду.

Слідством встановлено, що організована група, під керівництвом двох мешканців Львівської області, упродовж 2021 року діяла у Тернополі, здійснюючи розбої на вокзалах, площах, у закладах громадського харчування.Підшукавши потенційних потерпілих, зловмисники входили до них в довіру та в процесі спілкування непомітно підливали у напої ліки, від дії яких люди втрачали свідомість й перебували у безпорадному стані.

Після цього обвинувачені заволодівали їх майном і нерідко залишали замерзати на вулиці. Усього в період злочинної діяльності групи 8 мешканців нашого регіону стали їх жертвами.Зараз обвинувачені перебувають під вартою без права внесення застави. За вчинене їм загрожує позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури