Головна Новини Підгороднянський сільський голова який сам собі виписав премію не буде платити...

Підгороднянський сільський голова який сам собі виписав премію не буде платити штраф

Апеляційний суд скасував Постанову Тернопільського міськрайонного суду від 14 січня щодо корупційного зловживання Підгорднянським сільким головою, який пів року підписував розпорядження працівників сільської ради, в тому числі і себе.

Суд першої інстанції визнав його винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч.1, ч. 2 ст.172-7 КУпАП та наклав на нього адміністративне стягнення, із врахуванням ст. 36 КУпАП, у вигляді штрафу у розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в дохід держави, що становить 3400 (три тисячі чотириста) гривень.


Суд встановив, що діючи всупереч інтересам держави та Підгороднянської сільської ради, вчинив дії (прийняв рішення) в умовах реального конфлікту інтересів впродовж шести місяців підписувавши та видавши розпорядження «Про преміювання працівників сільської ради» в тому числі себе особисто.

 Підгороднянською сільською радою 05 грудня 2019 року прийнято рішення № 645 “Про умови оплати праці сільського голови на 2020 рік”, яким передбачено проводити преміювання сільського голови за високі досягнення у праці в розмірі двох посадових окладів. При цьому, контроль за вказаним рішенням депутатами сільської ради покладено на постійно діючу комісію з питань соціально-економічного розвитку бюджету, освіти, культури та медицини.

Таким чином, Апеляційним судом встановлено, що рішення про преміювання сільського голови Підгороднянської сільської ради протягом 2020 року прийнято колегіальним органом (сесією сільської ради), за відсутності участі в голосуванні безпосередньо сільського голови, а також за обов`язкового контролю цього питання постійно діючою комісією сільської ради з питань соціально-економічного розвитку бюджету, освіти, культури та медицини.

Суд задовільнив апеляційну скаргу повністю. І скасував  Постанову Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 14 січня 2021 року кою ОСОБА_1 визнано винуватим у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч.1ст.172-7 КУпАП  та ч.2 ст.172-7 КУпАП – скасувати та закрити провадження в справі на підставі п. 1 ст.247 КУпАП за відсутністю в його діях складу адміністративних правопорушення.