Головна Новини Підгайці осиротіли: страшна недуга забрала життя у мера Тетяни Левкович

Підгайці осиротіли: страшна недуга забрала життя у мера Тетяни Левкович

Тільки добрим словом згадують керманичку міста підгайчани. Якби не раптова смерть, то жінці у лютому могло б виповнитись 55 років. Тетяна Левкович родом із Підгайців. Вона завжди привертала погляди перехожих до себе. Адже в юності займалася танцями, і тому її хода була завжди легкою і невимушеною. Багато посміхалася, хоч життя у неї й було важким. Місцеві кажуть, що Підгайці тепер осиротіли, бо не вірять у те, що у міста буде такий хороший керманич і лідер, як Тетяна, пише Номер 1

У 80-х жінка навчалась у Київському торговельно-економічному інституті, де здобула фах економіста. У 2006 році її обрали депутатом Підгаєцької районної ради. А в 2010-му вона була обрана міським головою Підгайців. Жінка виправдала кредит довіри і в 2015 році була вдруге обрана мером. Місцеві жителі розповідають, що саме завдяки їй найменше місто України почало розвиватися. Незважаючи на те, що вона тривалий час була при посаді, жінка не збагатилася, не купила нової машини чи будинку. Всі кошти направляла у розвиток рідного міста. Саме за її ініціативи у 2017 році між містами Підгайці та Стшегом Свідніцького повіту Нижньосілезького воєводства у Польщі було укладено угоду про партнерські стосунки. Жінка встигала всюди, відшукувала багатих підгайчан, у яких добре склалася доля за кордоном, і залучала їх до благоустрою містечка. У Підгайцях Тетяну Левкович вважали справжньою господинею міста.

Відомо, що пані Тетяна боролася з важкою хворобою із 29 років. Коли вона їхала на свою першу операцію, її однокласники святкували 10 років зустрічі після школи. Мабуть, завдяки своєму внутрішньому стержню жінка боролася з хворобою довгих 25 років, але підступний рак щоразу повертався і врешті-решт переміг.

– Відтепер – у пам’яті і славі міста під Гаєм. У чільному переліку найвідоміших підгайчан, які народилися тут, відроджували, розбудовували, примножували та творили його історію! Видно, й на бездоганному небі бракує таких невтомних організаторів. Бо чому ж так рано покликали тебе? Вірю, вже зовсім скоро одна з вулиць нашого міста носитиме Твоє ім’я. Спочивай з Богом. Щирі співчуття усім нам. Земля – пером… – написав на своїй сторінці в соцмережі друг померлої Григорій Жибак.

– Сумуємо! Так передчасно на злеті. Тетяно, стільки добра встигла зробити для всіх, для міста, для людей. Без тебе пусто стало всім підгайчанам. Земля – пухом! –  висловив свої співчуття пан Мирослав.

– Мої щирі співчуття рідним. А справа Тані буде жити у серцях підгайчан. Нехай кожен пам’ятає прикладені зусилля голови міста для того, щоби Підгайці були красивим, сучасним, європейським містечком. Ми будемо тебе пам’ятати, Таню. Земля – пухом! – прокоментувала цю трагічну подію Ольга Дзюбан.

Світла пам’ять про неї збережеться у серцях тих, хто її знав і працював разом з нею.

Також свої співчуття висловили партійці ВО «Батьківщина». Адже Тетяна Левкович була активним її представником.

– Ми втратили мудру, чуйну і порядну людину, яка була активною в партійному та громадському житті, яка була патріотом свого краю на ділі, а не на словах. Сумуємо і молимося за упокій її душі. Світла пам’ять, – зазначив голова обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

– Для нас усіх це надзвичайно велика втрата. Тетяна Володимирівна була для нас не просто керівником. Вона була другом, мудрим порадником, веселою, щирою людиною, справжньою господинею міста. Нам буде дуже її бракувати, її мудрих порад та вмілого керівництва. Ми глибоко сумуємо та співчуваємо рідним, просимо Всевишнього дати їм сил перенести біль втрати, а душу покійної прийняти в Царство Небесне, – повідомили у Підгаєцькій міськраді.

– Шановна родино, друзі, знайомі Тетяни  Левкович та жителі міста Підгайці. З великим болем і смутком ми отримали звістку про відхід нашого найкращого друга. Людина, яка завжди була доброю, відкритою та щирою  до нас. Саме вона ініціювала нашу взаємну співпрацю, і ми сподіваємось, що буде продовжено її  для наступних поколінь. Її ідеї, ініціативи та послідовність у дії зробили наші контакти дуже живими та справжніми. Навіть при хворобі вона змогла набратися сил приїхати до міста Стшегом, щоби вшанувати нас своєю присутністю. Із  упевненістю  вона дивилася на майбутнє, думаючи про нові види діяльності. Вона завжди з великою любов’ю говорила про своє місто, його мешканців та близьких людей. Ми шкодуємо, що не можемо супроводжувати тебе, Тетяно, в останню подорож, тому що ти пішла  так раптово. До побачення, наша подруго, наша пам’ять завжди буде з тобою. Побачимось на небі, – так висловили своє співчуття мешканці та влада партнера Стшегому, з якими співпрацювала Тетяна Левкович.

– Щоб там не говорили, але за твого правління місто відродилося. Це особливо видно нам, приїжджим колишнім підгайчанам. Дякую тобі за твою працю, – прокоментувала підгайчанка Віра Гудима.

Підгайці втратили чудову людину. Без матері залишилися двоє дітей та двійко онуків, а мама поховала свою доньку.

P.S.: Редакція «Номер Один» висловлює щирі співчуття рідним та близьким Тетяни Левкович

Вікторія Ушакова