Головна Новини Пів року в російському полоні: звільнили випускницю тернопільського університету

Пів року в російському полоні: звільнили випускницю тернопільського університету

Із російського полону звільнили випускницю Тернопільського медичного університету Ніну Колосінську, яка народилася у Вараші на Рівненщині.

Про це в соцмережі повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, повідомляє Суспільне.

За його словами, лейтенантка медичної служби Ніна Колосінська народилася в сім’ї педагога та пожежника. Із “золотою” медаллю завершила Вараський ліцей №5.

“Обираючи майбутній фах, зупинилася на медичній сфері. Із відзнакою закінчила Тернопільський національний медичний університет ім. І. Я. Горбачевського, коли вже розпочалась війна. Після цього пішла здобувати ступінь магістра в Українську військово-медичну академію за спеціальністю “Анестезіологія”, – йдеться у дописі Віталія Коваля.

За його словами, чоловік Ніни також військовий медик, вони одружилися торік.

“У вересні у 2021 року пара потрапила у Маріуполь за розподілом. Працювали у військовому госпіталі та їздила на роботу до Волновахи. 24 лютого розпочалася війна. Ніна мала змогу виїхати, однак залишилася. Коли їх госпіталь розбомбили, дівчина з чоловіком допомагали пораненим на “Азовсталі”, – розповів Віталій Коваль.

За словами начальника Рівненської ОВА, Ніна Колосінська перебувала в російському полоні з 18 травня. Її звільнили зі ще 107-ма заручницями 17 жовтня.