Головна Новини Піаніно і вірші Шевченка: Тернопіль вшановує Кобзаря

Піаніно і вірші Шевченка: Тернопіль вшановує Кобзаря

IMG_5727Молодіжне крило Тернопільської організації Партії “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА” СОЛІДАРНІСТЬ” організували мистецьку акцію приурочену 201-й річниці з дня народження Тараса Григоровича.

З дитинства кожному з нас знайомі слова, бодай кількох,  поезій великого Кобзаря — Тараса Шевченка. Його називають українським пророком, котрий у віршах відобразив події, що  відбуваються в Україні сьогодні.

Страшно впасти у кадани,

умирать в неволі.

А ще гірше спати й спати

І спати на волі

Т.Г.Шевченко

 

 “Сьогодні, біля пам’ятника Українського пророка, ми поставили революційне піаніно, котре знайоме тернополянам ще з часів Революції Гідності. Вірші поета лунають під музичний акомпанемент, спільно будемо співати, читати поезії Кобзаря. Тарас Шевченко закликав до боротьби сторіічя тому, і продовжує це робитий  зараз через своє Велике Слово,і  власним життєвим прикладом закликає українців бути незламними та боротись за власне щасливе життя”, – розповідає організатор акції, голова молодіжного крила Тернопільської організації Партії “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА “СОЛІДАРНІСТЬ”  — Михайло Жирівський.

Кожен бажаючий отримав аркуш зі словами текстів, що лунали, та читав поезію в мікрофон. Захід привернув увагу молоді, якій такий задум видався дуже оригінальним і справді просвітницьким.