Головна Новини П’ять тернопільських студенток отримають стипендію від Верховної ради

П’ять тернопільських студенток отримають стипендію від Верховної ради

Катерина Велічко та Світлана Савіцька з ТНЕУ, Демчук Маряна та Заболотна Марта з ТНПУ та Гула Інна отримають іменну сипендію Верховної ради України на 2019-2020 навчальний рік.

Про це йдеться у відповідному Наказі Міністерства освіти.

Нагадаємо, що Іменна стипендія Верховної Ради України студентам вищих навчальних закладів призначається студентам, які навчаються у вищих навчальних закладах I-IV рівнів акредитації державної форми власності за кошти загального фонду державного бюджету на денній формі навчання.

Іменні стипендії студентам вищих навчальних закладів засновано Верховною Радою України у 1996 році з метою морального і матеріального заохочення здобуття вищої освіти студентами вищих навчальних закладів, які виявили особливі успіхи в навчанні та науковій роботі.

 

  • для студентів ВНЗ I-II рівнів акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем “молодший спеціаліст” або “бакалавр”, – 1800 гривень;
  • для студентів ВНЗ III-IV рівнів акредитації, наукових установ, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем “бакалавр”, “спеціаліст” або “магістр”, – 2300 гривень