Головна Новини П’ять сімей учасників АТО отримали сертифікати на нове житло (фото)

П’ять сімей учасників АТО отримали сертифікати на нове житло (фото)

Голова ОДА Степан Барна вручив сертифікати на придбання житла сім’ям загиблих військовослужбовців-учасників АТО та двом інвалідам війни у четвер, 3 січня.

«Впродовж останніх років посилюється робота   в напрямку покращення умов для родин загиблих та поранених військовослужбовців триває. Це вперше влада звернула увагу на потреби сімей наших загиблих. Я вірю в те, що такі кроки будуть робитися постійно з боку держави», – наголосив голова облдержадміністрації Степан Барна.

Грошові компенсації отримали дружина Ігора Римара, який загинув під час бойового завдання в районі міжнародного аеропорту «Донецьк», дружина інваліда війни Івана Лучки, який помер у 2018 році, батько бережанця Олександра Філя, що загинув під час проведення АТО під Луганськом. Сертифікати на придбання житла отримали особи з інвалідністю ІІ групи Богдан Беньовський із Заліщицького району та Іван Семенів з Бучацького району.

Зауважимо, що за 2016-2017 роки у Тернопільській області виплачено компенсацію у розмірі понад 14 млн. грн. на придбання житла 21 особі з числа інвалідів війни І-ІІ групи та членів сімей загиблих внаслідок дій на східному фронті, а у 2018 році – 6,3 млн. грн.