Головна Новини Псевдо правоохоронці й надалі залякують матерів Тернопільщини

Псевдо правоохоронці й надалі залякують матерів Тернопільщини

У шахрайській схемі «Ваш син у поліції» потерпіли жителі обласного центру. Як результат, з кишень тернополян зникло більше 80 000 гривень.

Зі заявою до правоохоронців звернулась жителька Тернополя. Жінка повідомила, що до свекрухи зателефонував невідомий та представився працівником правоохоронних органів.

Чоловік повідомив, що її син вчинив злочин і йому загрожує кримінальна відповідальність. Псевдопрацівник розповів, що вихід зі ситуації є, але потрібно заплатити. Пенсіонерка погодилась та перерахувала через термінал на вказаний рахунок 3 000 гривень. Жінка зрозуміла, що потрапила на гачок аферистів, коли все розказала рідним.

Ще один факт шахрайства задокументували поліцейські. Схема аналогічна, але жертва інша. У даному випадку аферист розповів, що син жительки обласного центру вчинив ДТП в якому є потерпілі. Стурбована тернополянка повідомила аферистові адресу проживання та домовились про час зустрічі. Кошти жителька обласного центру віддала в дворі багатоповерхівки. Шахрай забрав винагороду в сумі 2 500 американських доларів та пішов у невідомому напрямку. Згодом жінці зателефонував син та спростував всю інформацію, яку розповіли невідомі дещо раніше.

Поліцейські застерігають краян та гостей краю не довіряти невідомим особам, які телефонують на засоби зв’язку, представляються працівниками правоохоронних органів та просять кошти за так би мовити не притягнення рідних до відповідальності. Ця схема надзвичайно злагоджена між шахраями. Аферисти маніпулюють почуттями рідних та близьких людей, оскільки за спасіння дорогих людей тернополяни готові віддати власні заощадження.

Запам’ятайте: якщо у вашому домі пролунав дзвінок і вам повідомляють таку інформацію, намагайтеся якомога більше дізнатися про псевдополіцейського. Запитайте у невідомого, як звати вашого сина. Якщо особа не дасть відповідь на запитання ви зрозумієте, що вас намагаються ошукати.

В іншому випадку, коли вам повідомляють, що готівку потрібно передати, скористайтесь цим, але паралельно зателефонуйте на лінію «102» та повідомте всі обставини. На місце події одразу ж виїде слідчо-оперативна група, яка очікуватиме зловмисника, повідомили в Головному управлінні національної поліції Тернопільської області