Головна Новини Про проблеми виділення землі учасникам АТО у Тернополі вже знають на всеукраїнському...

Про проблеми виділення землі учасникам АТО у Тернополі вже знають на всеукраїнському рівні

земля

Про тернопільські проблеми із виділенням землі учасникам АТО вже знають на загальнодержавному рівні. За словами учасників АТО в місті Тернопіль землі отрмати фаактично неможливо, через відсутність такої в межах міста, але знайшли 84 гектари але їх неможливо використати для будівництва.

Киянин В’ячеслав 13 місяців провів в АТО. Був розвідником. Демобілізувався в минулому році. Його шлях до отримання ділянки виявився аж надто довгим. Понад рік він безрезультатно намагався отримати земельну ділянку під будівництво в Київській області.

За словами хлопця, в місті землі немає. Пропонують брати в селі і тільки під сільськогосподарське використання.

«А мені жити ніде, – каже учасник бойових дій. – Набридло знімати квартири і кочувати. Хочу будувати будинок. Побратим з Тернополя, з якими разом з АТО повернулися, розповідає, що у них та ж проблема. Майже півтори тисячі учасників АТО перебувають у черзі на отримання землі, яку не виділяють у зв’язку з відсутністю достатньої кількості вільних площ. Місто знайшов 84 гектара, міська рада збирався роздати їх учасникам АТО, але прийшла заява від Держгеокадастру. Він планує видавати ці землі тільки для ведення сільського господарства».