Головна Новини Про книжку тернопільського священника схвально відгукнувся Екзарх Вселенського Патріархату

Про книжку тернопільського священника схвально відгукнувся Екзарх Вселенського Патріархату

Екзарх Вселенського Патріархату в Києві архімандрит Михаїл Аніщенко написав схвальний відгук на книжку прот. Євгена Заплетнюка “500 сучасних порад від консервативного священика“.

На думку очільника ставропігії Константинопольського патріархату в Києві, книга о. Євгена Заплетнюка “500 сучасних порад від консервативного священика” є дуже корисним читанням не лише для православних християн, а й для широкого загалу.

Архімандрит Михаїл відзначив, що книжка написана живою сучасною мовою, що надзвичайно вигідно вирізняє її серед багатьох подібних видань, які, досить часто, розповідаючи навіть про прості теми духовного життя чи про православне віровчення ухиляються у високий академічний стиль, та стають нецікавими для людини, що шукає простої розповіді чи розмови. Матеріал подається у формі питання-відповідь, що одразу надає вмісту характеру особистої бесіди. Автор не претендує на істину в останній інстанції, характер розповіді показує її відкритість до доповнень та, подекуди – запрошення до дискусії.

“Впевнений, видання буде корисне як для православних віруючих, які воліють більш плідно втілювати теоретичні знання у практиці свого життя, так, в багатьох моментах, і для тих людей, що наразі просто цікавляться православним християнством і ще не вирішили для себе чи приєднатися до Церкви. Для таких книга може стати першою сходинкою та поштовхом для поглибленого вивчення Святого Писання та віровчення Православної Церкви”, – написав екзарх Вселенського Патріархату в Києві.

Нагадаємо, книжка “500 сучасних порад від консервативного священика” вийшла друком на початку 2019 року. Передмову до неї написав Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній, а післямову – протоієрей Андрій Дудченко.

cerkva.te.ua