Головна Новини “Процедура” видачі прав: викладач коледжу вимагав в учня автошколи понад 8 тис....

“Процедура” видачі прав: викладач коледжу вимагав в учня автошколи понад 8 тис. грн. хабара

Після закінчення автошколи отримати посвідчення водія можна було, сплативши 8 400 гривень хабара. Принаймні так пояснив учневі водійських курсів «процедуру» видачі прав його викладач.

Співробітники сектору захисту інтересів суспільства і держави спільно з оперативниками кримінальної поліції ГУНП в Тернопільській області та слідчими Тернопільського районного управління поліції задокументували факт отримання неправомірної вигоди викладачем одного з коледжів обласного центру. Педагог отримав 8 400 гривень, пообіцявши учневі автошколи вирішити питання з отримання ним посвідчення водія.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає  позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна. Вирішується питання про оголошення підозри та обрання запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснює Тернопільська місцева прокуратура. .