Головна Новини “Протікають дах, труби повсюди гризуни. А ЖЕКу й байдуже”, – сірі будні...

“Протікають дах, труби повсюди гризуни. А ЖЕКу й байдуже”, – сірі будні тернополян

Тернополяни продовжують писати скарги на ЖЕКи міста. Обурюються, що у дворах, під’їздах дуже багато проблем, проте жодні звернення, скарги, прохання нічого не дають. Чиновникам, надто керівникам ЖЕКів байдуже до жителів міста.

“під’їзді, звертаюсь допомогти вирішити питання з ремонтом піднавису біля дверей у під’зд. Ще 18 вересня 2017 року дашок розвалився прямо на голови жителів і висів так впродовж 3 діб. Після численних звернень в ЖЕК (Тернопіль Ком-Сервіс, що знаходиться по вулиці Злуки, 3) зіржавілий елемент демонтували. Жителі знову почали звертатися в ЖЕК з проханням відремонтувати дах, бо в результаті в ньому з’явилися великі дири, через які дощ тече прямо на голову людям. У середині жовтня з’явилося оголошення від імені ЖЕКу, що у листопаді відбудеться плановий ремонт даху піднавису. Через 2 дні уже закінчиться листопад, але ремонт навіть ніхто не збирається починати. Яка служба може вплинути на роботу горе-ЖЕКу і змусити виконати те, що є його обо’язком? Як пришвидшити цей процес. Дякуємо”, – написала тернополянка Оксана на сайті Тернопільської міськради.

А ось міський житель Антон розповів ще більш шокуючу історію у яких умовах йому та іншим жителям будинку, доводиться жити.

“Ми вже не одноразово звертались з проханням до різних інстанцій щодо ремонту даху (закінчення ремонту, у 2017 р. зробили лише один підїзд) та ремонту прибудинкової території. Отримували не раз відповідь, що не передбачено титульним списком (щодо дороги) або будуть проведені роботи в межах виділених коштів (щодо даху).  Якщо ми не включені у титульні списки просимо включити, якщо не передбачено фінансування на ремонт даху, просимо передбачити. У нас дійсно плачевна ситуація, особливо що стосується даху, парапети практично взагалі розсипались, дах протікає. Розуміємо, що у нашому будинку мало ініціативних людей, проте це ще більше ускладнює всім, проте не всі такі, є невелика група небайдужих людей, які чогось добиваються, хочуть щоб всім жилось краще. Ми вже не говоримо про всі проблеми будинку (протікання труб у підвалі, гризуни, відсутність нормального дитячого майданчика, відсутність освітлення біля будинку, відсутність ІТП та лічильника на тепло, необхідність утеплення будинку), розуміючи що і в інших теж є аналогічні проблеми, проте хочемо щоб на нас дійсно звернули увагу хоча би щодо ремонту даху да прибудинкової території. Дякуємо за розуміння.”

Сподіваємось тернополян почують. А які у вас проблеми із ЖЕКом?