Головна Новини Промислові ринки в Тернополі наразі залишаються закритими

Промислові ринки в Тернополі наразі залишаються закритими

У Тернополі запрацювали продуктові ринки, проте місто залишатиметься “закритим”, щоб знизити ризик поширення захворюваності з районів.

 Продуктові ринки запрацюють. 

З 11 травня Тернопільський штаб для боротьби з коронавірусом погодив роботу тернопільських продуктових ринків. Керівництво установ має забезпечити дотримання протиепідемічних заходів, а саме – масковий режим для продавців та покупців, наявність антисептиків на входах та безпосередньо у продавців, обмежену кількість покупців на ринку. Контроль за дотриманням протиепідемологічних норм покладено на поліцію та Держпродспоживслужбу, – пише сайт Тернополяни

Досі Тернопіль демонстрував порівняно невисокі показники захворюваності, якщо порівнювати з районами Тернопільщини та й сусідніми областями. Вчасне запровадження карантину, зокрема обмеження транспортного сполучення з районами, попередило стрімке поширення вірусу серед тернополян. Стратегія була правильна, адже завдяки цьому, не зафіксовано жодного летального випадку серед тернополян.

Лікарі застерігають від одночасного відкриття промислових ринків. 

Пом’якшення карантину відбуватиметься поступово. Тернопіль задля безпеки має поки що залишатися “закритим” для районів, транспортне сполучення з якими буде закритим. Мета — убезпечити Тернопіль від завезення інфекції з районів, де спостерігається спалах. Варто зазначити, що подібні заходи обмеженого транспортного сполучення, зберігають у  Італії, Іспанії та інших європейських країнах. Як перший крок – відкривають найбільш необхідне, зокрема – продуктові ринки. Коли кількість хворих у районах Тернопільщини піде на спад, буде відновлена робота також промислових магазинів та ринків.

Рішення про етапи відкриття ухвалюється урядом. Станом на сьогодні відомо, що уряд подовжив карантин до 22 травня.