Головна Новини Продали Борщівський спиртзавод

Продали Борщівський спиртзавод

Майно Борщівського спиртозаводу Державного підприємства “Укрспирт” продали за 17 мільйонів 700 тисяч гривень. Це відбулося сьогодні, під час повторного аукціону. Його стартова ціна становила 13, 8 мільйона гривень. Про це розповів начальник регіонального відділення Фонду державного майна Руслан Білошицький, пише Суспільне.

“Хочу нагадати, що 22 вересня відбувся перший стартовий продаж даного об’єкта. Це 770 об’єктів рухомого і нерухомого майна за стартовою ціною 28 млн. В зв’язку з тим, що не було подано жодної заявки, аукціон не відбувся. Відповідно до правил аукціону, даний лот був знижений на 50 відсотків. Стартова ціна на сьогоднішній день була 13 млн 770 тис грн. Було три учасники, які взяли участь ціна із 13 млн виросла до 17 млн 700 тис грн”, – каже Руслан Білошицький.

За його словами, умовами продажу спиртозаводу, крім надходжень до бюджету, його переможець повинен погасити заборгованість із заробітної плати працівникам підприємства.

“28 млн заборгованість по заробітній платі залишається далі цифрою сталою. Той хто купить даний завод, змушений буде заплатити 17 млн 700 тис грн в державний бюджет з ПДВ, плюс 28 млн 100 тис в “Укрспирт”. Це є плата за заборгованість по заробітній платі”, – каже Руслан Білошицький.

Це вже третій спиртозавод, який продали на Тернопільщині. Раніше продали Кобиловолоцький та Марилівський.

На початку листопада планують виставити на продаж Чортківський горілчаний цех. Про це розповів Руслан Білошицький.