Головна Новини Приїхала з Великобританії: на Чортківщині померла жінка, у якої виявили штам “Дельта”

Приїхала з Великобританії: на Чортківщині померла жінка, у якої виявили штам “Дельта”

коронавірус

У Копиченцях Чортківського району померла 48-річна жінка, у якої медики діагностували новий штам Covid-19 “Дельта”. Інформацію про смерть краянки журналістам “Файного міста” підтвердила виконувачка обов’язків директорки обласного центру контролю хвороб Оксана Чайчук.

Відомо, що померла нещодавно повернулася з-за кордону – з Великобританії. І вже тут, на території України, у неї виявили захворювання. Захворіли на “Дельта” також й рідні та близькі, з якими контактувала жінка, повідомляє Файне місто.

За словами Оксани Чайчук, зараз на Тернопільщині спостерігається зростання кількості хворих на коронавірусну інфекцію. Погіршення епідситуації спостерігається з 12 липня. Якщо захворювання буде поширюватися з такою прогресією як сьогодні, то вже невдовзі досягне свого піку.

Нагадаємо, що за інформацією ДУ “Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України”, за минулу добу в області медики зафіксували 87 нових випадків Covid-19. Зокрема,

  • Кременецький район – 2 особи;
  • Тернопільський район – 53 особи;
  • Чортківський район – 32 особи.

Загалом за весь час пандемії в Тернопільській області на Covid-19 захворіли – 70 851 особа, з них 69 066 – одужали. Летальних випадків – 1209 (3 випадки жителі інших областей).