Головна Новини Працівників КП  залишив без зарплати звільнений директор

Працівників КП  залишив без зарплати звільнений директор

Продовжується скандал навколо комунального підприємства «Тернопіль Інтеравіа». Вже звільнений з посади директора КП депутат міської ради Іван Сороколіт забрав з собою печатку та документи підприємства, – пише Тернопіль Наживо! 

Винесли все майно і документи

Ранком 14 червня 2017 року на офіційній сторінці комунального підприємства у Фейсбук з’явилося повідомлення, що робота КП «Тернопіль Інтеравіа» повністю заблокована. У зв’язку із розірванням контракту з попереднім директором зникли документи підприємства, справи, матеріальні цінності, печатка. Тобто офіс майже пустий. (див. фото).

Сороколіт виніс з підприємства всю оргтехніку, комп’ютери і навіть телефонний апарат. Працівники підприємства не мають змоги перевірити стан бухгалтерії, активних проектів, прийняти та відправити кореспонденцію, підписати акти, зробити проплати по договорах, навіть прийняти дзвінки на контактний телефон, який вказаний як головний на підприємство, так як сам телефонний апарат також зник.

Працівників КП  залишив без зарплати звільнений директор

Станом на 16 червня 2017 року директор не повернув майно комунального підприємства. Сьогодні якраз день виплатити авансу працівникам, а зробити це фізично неможливо. Таким чином, люди залишилися без зарплати, котрагенти без оплати договірних стосунків, вчасно не будуть сплачені податки.

Наступна критична ситуація – необхідно терміново підготувати акти на проплати за послуги відеоспостереження, яке надає КП «Тернопіль Інтеравіа».

Як наслідок, колектив КП «Тернопіль Інтеравіа» звернувся до поліції, міської влади та громадськості з метою змусити екс-директора Сороколіта повернути документи підприємства, матеріальні цінності, печатки, оргтехніку та комп’ютери.

За кримінал 5 років

Аналізуючи діяльність Івана Сороколіта на посаді голови КП «Тернопіль Інтеравіа» можна зробити висновок, що він «допрацювався» аж до 4 статей Кримінального кодексу України: стаття 185 (крадіжка), стаття 366 (службове підроблення), стаття 190 (шахрайство), стаття 367 (службова недбалість)

Таким чином, керуючись кримінальним законодавством України Іван Сороколіт «напрацював» як мінімум на 5 років тюрми з конфіскацією майна і щоб уникнути покарання він сьогодні додумався подати в суд на міську раду за начебто незаконне його звільнення.