Головна Новини Правоохоронці розшукали 26-річного тернополяина, котрий створив фіктивну фірму та виманював гроші у...

Правоохоронці розшукали 26-річного тернополяина, котрий створив фіктивну фірму та виманював гроші у людей

Слідчі слідчого управління Нацполіції Тернопільщини скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205-1, ч.2 ст. 205 та ч.4 ст. 190 ККУ щодо 26-річного жителя Тернополя.

Зловмисник створив у Тернополі фіктивну фірму з продажу в лізинг автомобілів та сільськогосподарської техніки. Досудове розслідування у справі було призупинено через те, що  підозрюваний  втік та майже два з половиною роки переховувався від слідства.

Як встановили правоохоронці, зловмисник наприкінці 2014 року створив у Тернополі фіктивне товариство з обмеженою відповідальністю, яке зареєстрував на свого родича. Фірма мала займатися продажем автомобілів та сільськогосподарського майна шляхом оформлення договорів фінансового лізингу. До злочинної діяльності тернополянин залучив ще трьох людей. Кожен із них мав чітко розподілені ролі.

Орендувавши офісні приміщення у Тернополі та, відкривши банківські рахунки, «підприємці» розгорнули активну діяльність. На сайтах розміщували оголошення про продаж транспортних засобів за ціною у декілька разів нижчою за ринкову. Люди велися, клієнтів щодня більшало. Для того, щоб отримати товар, потерпілі спочатку сплачували перший внесок за авто. Відтак підписували з фірмою договір фінансового лізингу. Люди, не вдаючись у юридичні тонкощі, та не вивчаючи угоди, потрапляли у тенета шахраїв.

Зловмисники обіцяли доставити товар протягом 3-5 днів. Проте, звісно, ніхто із клієнтів у визначений термін автівки не отримав. Зловмисники ж продовжувати обманювати людей і вигадували неправдиву інформацію щодо  затримки транспорту.
Загалом від шахрайської діяльності злочинного угрупування упродовж лютого-квітня 2015 року потерпіло майже 30 осіб –  мешканці західної та центральної України. Загальна сума збитків сягає понад 850 тисяч гривень.

Діяльність фіктивного товариства припинили правоохоронці після того, як ошукані клієнти почали до них звертатися.
Наразі слідчі завершили розслідування кримінального провадження щодо організатора шахрайської схеми та направили його суду.