Головна Новини Правила змінилися: Польща повернула карантин для українців

Правила змінилися: Польща повернула карантин для українців

Раніше мандрівникам було досить надати під час перетині кордону негативний тест на COVID-19.

На тлі стрімкого поширення мутації коронавірусу типу “Дельта” Польща повертає 10-денний карантин для громадян всіх країн з-поза меж Шенгенської зони. Нові правила вступили в силу з півночі.

Раніше мандрівникам було досить надати під час перетину кордону негативний тест на COVID-19, але 23 червня польська влада відкрила відразу три пункти перетину для українців – два у Львівській області, і один на Волині, повідомляє Сьогодні

За півдоби роботи пункту пропуску в Угринові кордон перетнули трохи понад сотні осіб в обидві сторони. Але доїхати до пункту призначення вдалося не всім. Переважно через проблеми з документами.

“Близько десяти випадків, так скажемо, коли громадянин України виїжджав з території України. Дійшовши до контролю польською стороною, він був не пропущений і повернений в Україну”, – говорить військовослужбовець Львівського прикордонного загону Ярослав Ясінський.

При цьому українцям, які приїжджають до Польщі на роботу або навчання, безкоштовно робитимуть щеплення від коронавірусу прямо на кордоні. А в мобільних центрах вакцинації є всі визнані Євросоюзом вакцини.