Головна Новини Правда про те, як живе тернополянка, яку на 30 років мати ув’язнила...

Правда про те, як живе тернополянка, яку на 30 років мати ув’язнила у власному помешканні (Відео)

30 років ув’язнена у власному помешканні. Весь цей час тернополянка Віолета Марчукова не виходила з квартири, де її зачинила власна матір. Звільнитися з домашнього полону Віолеті вдалося лише після маминої смерті. Коли сусіди нарешті зайшли до квартири, жінка важила трохи більше 20-ти кілограмів. Історія, від якої холоне кров – у сюжеті Тернопіль1.

Їй 52 роки, але вона багато чого вчиться робити вперше у своєму житті. За останні 5 років жінка навчилась ходити, їсти та спілкуватися з іншими людьми. А нещодавно вона почала фарбувати волосся та нігті, любить модний одяг. Зараз Віолета мешкає в обласному геріатричному пансіонаті в Петриках. Тут вона почувається своєю та знайшла нових друзів.

“Віолета дуже любить квіти та вазони, підливає їх, доглядає за ними. Любить читати. Влітку буде квіти збирати, ставити їх тут на столах”, розповідає сестра-господиня Ольга Пастух.

Майже 30 років Віолета Марчукова не виходила на вулицю із власного помешкання. Добровільно ув’язнила її мати. Хотіла в такий спосіб вберегти доньку від жорстокого світу. Коли Віолету привезли до геріатричного будинку, вона була зовсім немічна.

“На той момент, коли вона до нас поступила, вона важила 23 кг і була значна гіпотрофія м’язів. Вона навіть не могла ложку тримати”, пригадує лікар-терапевт геріатричного пансіонату Наталія Коваль.

У пансіонаті її виходили та поставили на ноги. Масажі, процедури, ліки та щоденний догляд, дали свої результати. Віолета, кажуть медики, вже не соромиться попросити про допомогу.

“В осінньо-зимовий період у неї загострення бронхітів, за призначенням вона відвідує фізкабінет, приймає інгаляції”, розповідає медсестра фізіотерапевничного кабінету геріатричного пансіонату Любов Кравчук. Важко й подумати, що могло статися з Віолетою, якби не сусіди. Вони помітили, що її мати кілька днів не виходить на вулицю. Це видалося їм дивним і одразу зателефонували до поліції. Правоохоронці знайшли Зою мертвою на кухні. А коли зайшли в кімнату – жахнулися.

“Мама лежала на кухні, на стільцях, а вона лежала в кімнаті за дверима, мокра, голодна”, пригадує сусідка Віолети Тамара Сорочинська. Сусіди й не знали, що Віолета мешкає разом з мамою. Зараз про маму Віолета говорить неохоче. Каже, що вона загинула в автокатастрофі. А жінку з якою прожила все своє життя, називає родичкою. До своєї квартири жінка повертатися не хоче.

Оксана Смільська, Оксана Задорожна
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=JcwwFD4kRBs&w=560&h=315]