Головна Новини Понад 2500 учнів з областей, де тривають бойові дії, навчатимуться у школах...

Понад 2500 учнів з областей, де тривають бойові дії, навчатимуться у школах Тернопільщини

Від 14 березня в Тернопільській області розпочинається дистанційне навчання. Понад дві з половиною тисячі учнів з областей, де тривають бойові дії, подали заяви на навчання у школах Тернопільщини. Про це розповіла начальниця обласного управління освіти Ольга Хома.

За її словами, навчання проходити можуть і діти з Тернопільщини, які тимчасово виїхали за кордон.

“Хочу зазначити, що дистанційна форма навчання запроваджена не сьогодні. Всі наші заклади освіти добре вже справлялися і в них налагоджений був механізм щодо дистанційного навчання. Якщо дитина перебуває за кордоном, немає жодної проблеми, щоб вона брала участь в освітньому процесі”, – каже Хома.

Один із закладів, де розпочалося дистанційне навчання, Тернопільська гімназія імені Франка. Вчителька української мови та літератури Ольга Зарихта проводить онлайн уроки в школі. Сьогодні у неї за розкладом 4 заняття. Жінка каже, до них приєдналися також діти з областей, де тривають обстріли. “Це дітей якось організує, допоможе десь відволіктися. Це їх налаштовує на те, щоб спробувати жити звичайним життям, яким воно було до тих подій”, – каже вчителька Тернопільської гімназії імені Франка Ольга Зарихта, повідомляє Суспільне.

Загалом до дистанційного навчання у Тернопільській гімназії приєдналися 8 тимчасово переміщених осіб.

“Двоє дітей з Харкова, одна дитина з Сєвєродонецька, решта з Києва. За ці дні, як правило, до нас звертаються ті батьки дітей, які навчалися в гімназії-ліцеях”, – каже директор Тернопільської гімназії імені Франка Анатолій Крижанівський.

Приєдналася до дистанційного навчання десятирічна киянка Олександра Кравченко. Її сім’я переїхала до Тернополя після обстрілів у рідному місті. Про це розповіла мама Олександри Олена Шевченко.

“Ми сиділи до останнього, але так вийшло, що втратили можливість працювати, вчитися, у нас вже дуже небезпечна була ситуація, впав снаряд біля нашої роботи, тому прийняли рішення приїхати сюди, адже я сама з Тернополя, тут виросла, прожила майже все життя. Діти, вони так само, як і дорослі, може навіть трошки більше, плачуть, хочуть додому, відволікти їх тут дуже важко, я дуже рада, що є можливість продовжити освітній процес, це важливо, потрібно далі працювати, вчитися”, – каже Шевченко.