Головна Новини Понад 20 військових з Тернопільщини читали пророчі слова Шевченка (Відео)

Понад 20 військових з Тернопільщини читали пророчі слова Шевченка (Відео)

Сьогодні, 9 березня, День народження Тараса Григоровича Шевченка. Вшанували пам’ять видатного українського поета і військовослужбовці. Майже 20 бійців Тернопільської окремої артилерійської бригади прочитала поезію «Ну що б, здавалося, слова…». Кажуть, через 204 роки слова Кобзаря стали пророчими, повідомляє МЕДІАТОР

– Сьогодні ми по-новому читаємо поезії Шевченка. Бо виявилось, що Кобзар дивним чином описав сучасні події в Україні. Тому для військових ці твори дуже важливі. А Шевченківські дні ми не могли оминути увагою. Влаштувати флешмоб вирішили ще на початку березня. Задум реалізувати легко. Майже 20 військових прочитали поезію  «Ну що б, здавалося, слова…».  Також вірші Шевченка читають наші військові у зоні АТО. Щоправда там не завжди є можливість записати їх на камеру, – розповідає прес-офіцер Тернопільської окремої артилерійської бригади Юрій Кульпа.

Також напередодні військовослужбовці долучилися до літературного відеомарафону «Мій Шевченко», який проходив в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці, відкрили виставку приурочену до 204-річчя з дня народження Тараса Шевченка у бібліотеці військової частини, а сьогодні візьмуть участь у загальноміських заходах – покладуть квіти до пам’ятника Кобзарю.