Головна Новини Понад 1000 сорочок для новонароджених до Дня вишиванки пошили у Бережанах

Понад 1000 сорочок для новонароджених до Дня вишиванки пошили у Бережанах

Народжені у вишиванках. Понад тисяча сорочок поїдуть у пологові будинки по всій Україні до Дня вишиванки із Бережан. Такі набори для немовлят виготовили представники українського розмовного клубу “Файно” із Краматорська.

З минулого року вони продовжують свою роботу у Бережанах, і вже шостий рік поспіль організували акцію “Народжені у вишиванках”, повідомляє Т1.

“Це візерунки, які не несуть негативу, а тільки позитив і підтримки. Цього року мені дуже допоміг Краматорський музей історії. Вони зробили таку рушникову скарбничку. В Інтернеті викладали орнаменти. Я їх перенесла на одяг для немовлят. Це орнаменти зі всіх регіонів України”, — відзначила голова ГО “Український розмовний клуб “Файно” м. Краматорськ Оксана Муравльова.

Таку акцію “Народжені у вишиванках” започаткували у Краматорську у 2017 році, розповідає Оксана Муравльова. Тоді вишили перших 32 сорочки. І з кожним роком кількість вишиваночок для новонароджених збільшували.

Зараз окрім сорочки у наборі є також сувенірна лялька-мотанка, картка для вписування імені, ваги новонародженого хлопчика чи дівчинки і синьо-жовтий метелик — як згадка про всіх, хто віддав життя за Україну. Його запропонувала робити матір хлопчика, якого 2014 року закатували за синьо-жовту стрічку.