Головна Новини Понад третину чортків’ян ігнорують сигнал повітряної тривоги, – опитування

Понад третину чортків’ян ігнорують сигнал повітряної тривоги, – опитування

Майже 150 днів повномасштабного вторгнення росії в Україну. Майже п’ять місяців орки, переконавшись у міцності ЗСУ та зрозумівши, що Україну не захопити, цинічно засипають ракетами всю країну, тероризуючи та вбиваючи цивільних людей: дітей, жінок… Здавалось би, всі давно мали б вивчити, як звучить сигнал повітряної тривоги та що після цього треба робити. Насправді все не так?

Опитування, котре ми провели у каналах Оперативного штабу Чорткова у Viber та Telegram свідчить про те, що як мінімум третина опитаних чортків’ян нехтують власною безпекою та вже взагалі не реагують на сигнали повітряної тривоги. Такий варіант обрали 37,7% респондентів (із 499 опитаних).

Завжди прямують в укриття, згідно з даними опитування, лише 32,8%. Ще 27,8% йдуть в захисні укриття лише вдень, а вночі залишаються у будинку чи квартирі.

Вкотре закликаємо мешканців Чортківської громади не нехтувати сигналами повітряної тривоги! Ворог цинічний та підлий, використовує чи не кожну нашу слабинку. Година дискомфорту в укритті може врятувати вам життя!..

Джерело