Головна Новини Поліцейські роти «Тернопіль» повернулися зі сходу (Фото)

Поліцейські роти «Тернопіль» повернулися зі сходу (Фото)

4 березня в Україні відзначається День добровольця. Цього дня 2014 року перші півтисячі  бійців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці, що на Київщині, для формування першого добровольчого батальйону. Згодом добровольчі формування почали створювати по всій Україні.
У травні 2014 року сформувався перший склад добровольчого підрозділу у складі поліції Тернопільщини. Тоді це був батальйон поліції «Тернопіль». Зараз –рота  патрульної поліції особливого призначення «Тернопіль». Перша ротація на схід відбулася у липні 2014 року. З тих пір бійці роти  – незамінні помічники колег-поліцейських на Донбасі. Сьогодні вони повернулися з чергового двомісячного відрядження із зони проведення ООС.
Зустрічав бійців заступник начальника ГУНП в Тернопільській області Михайло Білецький, він подякував поліцейським за службу і, звичайно, привітав з Днем добровольця, адже сам у минулому був добровольцем роти особливого призначення “Світязь”.
Втомлені, але щасливі, що нарешті обіймуть своїх рідних, поліцейські небагатослівні, кажуть, робота була звичною – забезпечення публічної безпеки, патрулювання, режим на контрольно-пропускних пунктах.
Ледве стримує сльози радості, що дочекалася свого захисника, Олександра Гриниха. Мати розповідає, що її син на схід у складі роти їздить з 2014 року.
-Дякуємо Господу, що маємо таких дітей, маємо ким гордитися! Щасливі, що вони повертаються додому, сумлінно виконавши свою нелегку роботу.