Головна Новини Поліцейські разом із дітьми розфарбовували карту Тернопільщини барвами “Борщівської вишивки”

Поліцейські разом із дітьми розфарбовували карту Тернопільщини барвами “Борщівської вишивки”

До Всеукраїнської акції «Єднаємо барви України!» долучилися правоохоронці Тернопільщини. У Всесвітній день вишѝванки співробітники поліції разом із школярами розмальовували карту Тернопільщини орнаментом борщівської вишиванки. Захід відбувся у Тернопільській обласній бібліотеці для дітей.

Акцію «Єднаємо барви України!» започаткували співробітники ювенальної превенції Закарпаття. Вони разом із дітьми зробили із дерева контури областей – пазли, які складаються у мапу України. Частинки розіслали у кожну область, де їх розмальовують у колір вишиванки, притаманний регіонові.
Співробітники відділу ювенальної превенції ГУНП України в Тернопільської області підтримали ініціативу колег. Поліцейські разом із учнями Тернопільської  української гімназії імені Івана Франка взялися розмальовувати карту області у стилі знаменитої борщівської вишиванки, яка характерна  для нашого регіону. Особливе значення у вишиванці має візерунок, який несе в собі певний «код», кожен малюнок – це своя, неповторна магія. Борщівська вишиванка стала візитівкою Тернопілля та наших народних звичаїв.
«Озброївшись» червоними і чорними барвами, характерними для борщівської вишиванки, діти із захопленням взялися за справу і через кілька годин на карті з’явились чарівні візерунки. Хлопці і дівчата старанно розмальовували мапу та намагалися показати всю красу та розмаїття нашого краю.
– Такі акції об’єднують та допомагають дізнаватися більше про історію становлення української вишиванки, – каже старший інспектор відділу ювенальної превенції ГУНП в Тернопільській області Микола Подлецький.
По завершенні роботи, вишивану мапу надіслали до Києва, де  шматочки різних областей буде об’єднано в єдину карту України. Любіть і поважайте Батьківщину – вона у нас єдина.