Головна Новини Поки земля не стала товаром ліси будуть збільшуватися

Поки земля не стала товаром ліси будуть збільшуватися

Лісгоспи спрямовують листм-клопотаня в органи місцевого самоврядування для отримання дозволів на виготовлення технічної документації на землю.

«Підприємства мають оперативно здійснювати роботи з пошуку земель під нові ліси, і це завдання першочергово головних лісничих. Результат дасть про себе знати в наступні роки», – резюмував начальник управління.

Так, оперативно в цьому питанні працюють у Бережанському лісгоспі, які отримали дозволи майже на всю площу самосійних лісів (69 га) та майже на половину деградованих земель (92 га), а також Чортківський лісгосп, який отримав дозволи на виготовлення технічної документації на більш, ніж половину площ деградованих земель та на третину площ самосійних лісів. Посилити роботу з цього питання потрібно Кременецькому і Бучацькому лісгоспам. Тернопільським лісгоспом надіслано клопотання на всі площі, наразі у підприємстві очікують на відповіді стосовно погодження даних площ.
Разом із тим, лісові господарства працюють і над виготовленням кадастрових номерів на землі лісового фонду.
На завершення наради Олег Яремко зобов’язав керівників підприємств взяти під особистий контроль питання щодо спрямування клопотань в органи самоврядування для отримання дозволів на виготовлення технічної документації на землю. А про результати роботи керівники мають прозвітувати уже за тиждень.