Головна Новини «Подарунків не чекаю, хочу тільки, щоб закінчилась війна», – донька загиблого “айдарівця”...

«Подарунків не чекаю, хочу тільки, щоб закінчилась війна», – донька загиблого “айдарівця” Віктора Гурняка

Юстині Гурняк було два роки, коли на Сході загинув її батько – фотокореспондент, волонтер, боєць «Айдару», Герой України Віктор Гурняк.

Сьогодні дівчинці 10 років, і дівчинка найбільше хоче, щоб війна завершилася і в Україні нарешті настав мир, пишуть на порталі ugcc.lviv.

“Я пам’ятаю лише два моменти: як тато мене підкидає, а я голосно кричу і сміюся, і пам’ятаю, як ми разом їхали за кордон — я не могла всидіти на місці і мене посадили в машині біля лобового скла, я тоді теж голосно сміялася. Зараз, коли мені показують фото чи відео з татом, то також здається, що я це пам’ятаю, хоча розумію, що тоді була дуже маленькою”, – відзначила Юстина Гурняк. 

За словами матері, Ірини Гурняк, вона прагне, щоб дівчинка згадувала про Віктора тільки найщасливіші моменти. 

“Мені найбільше хочеться, щоб Юстинка запам’ятала про тата лише найщасливіші моменти. У якийсь період я відокремила її від війни, втрат, війська… Мені здавалося, що дитина не повинна рости з таким тягарем, має мати звичайне, щасливе дитинство. Ми показували їй різні відео і Юстинка хоче вірити, що вона це пам’ятає, але ми розуміємо, що тоді вона була дуже крихітною”, — розповіла Ірина Гурняк.

У майбутньому Юстинка хоче стати дизайнером одягу, адже змалку їй подобається робити щось своїми руками: малювати, плести з бісеру, ліпити з глини. Ще вона точно знає, що на Миколая завжди стається диво, треба тільки не переставати вірити. Коли запитую Юстинку, що цього року вона напише у листі, дівчинка відповідає, що хотіла павербанк, але його вже подарували. Більше подарунків не просить, бо її головна мрія – щоб закінчилась війна і в Україні настав мир.

У кімнаті Юстинки — велика картина, на якій мама, тато і вона — це їхнє останнє спільне фото разом. І хоч воно було не дуже хорошої якості, художник все-таки зміг їх намалювати. Також у домі багато Вікторових нагород, тут і зірка Героя України, і його одяг, і форма з балаклавою, яку часто розглядає дівчинка.

До слова, Віктор Петрович Гурняк (псевдо «Гарт», «Гартік», позивний в Айдарі «Олігарх»; народився 8 червня 1987, с. Городниця Гусятинського району Тернопільської області — загинув 19 жовтня 2014, Сміле Слов’яносербського району Луганської області) — український фотокореспондент, боєць 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар», пластун. Загинув, боронячи Україну в російсько-українській війні. Герой України.

Джерело